Egészségetmindenkinek... Gyakori betegségek és tüneteik A-tól Z-ig
menümenü

Cikkek, érdekességek

2018. február 18. | cikk megtekintése
Sjögren-szindróma

A Sjögren-szindróma valószínűleg a második leggyakoribb autoimmun betegség a rheumatoid arthritis után. Bár ez a kór bármikor lecsaphat, a nők között leggyakrabban a 40. és 60. életév közötti korcsoportban jelentkezik.

2018. január 29. | cikk megtekintése
Nem mindig szükséges a lázat csillapítani

Nagy valószínűséggel mindnyájan fel tudunk idézni legalább egy olyan emléket a gyermekkorunkból, amikor anya gyanakvó tekintetét a homlokunkra nyomott ajka követte, a következő pillanatban pedigmár a hónunk alatt is volt a lázmérő.

2018. január 28. | cikk megtekintése
Csuklóalagút-szindróma

Az ismétlődő csuklómozdulatok alagútszindrómát idézhetnek elő, főleg olyanoknál, akik az ujjaikkal dolgoznak, például számítógéppel dolgozók, zongoristák.

2018. január 25. | cikk megtekintése
Az allergia fajtái

A vegyszerek és gyógyszerek túlzott használata, a levegő, a víz, a talaj szennyezettsége, az ételek különböző anyagokkal történő tartósítása, színezése, a dohányzás, a kerteket, utakat elborító gaz, a műanyagok elterjedése következtében megszaporodtak az allergiás megbetegedések.

2018. január 22. | cikk megtekintése
Hogyan ismerhető fel a szalmonella fertőzés?

A szalmonellabaktériumok az emberi, illetve az állati bélrendszerben élnek, és különböző betegségeket okoznak. A szalmonella egyik fajtája hastífuszt, egy másik paratífuszt, megint mások ételmérgezést és gyomor-bél hurutot okoznak

2018. január 19. | cikk megtekintése
Gerincmasszázs (kiropraktika)

A gyógymód arra az elgondolásra épül, hogy a csigolyák elmozdulása kihat a test távolabbi részeire. A masszőr azokat a csigolyákat veszi kezelésbe, amelyekek - úgymond - összeköttetésben állnak a panaszt okozó szervvel, testrészel. Például az ötödik csigolya a száj és az orr zavaraival van összefüggésben.

2018. január 18. | cikk megtekintése
Kiszáradás (dehidratáció)

A kiszáradás olyan állapot, amely a testszövetek vízvesztése vagy vízhiánya következtében alakul ki. A túlzott vízveszteség általában nátrium- és kálium-vesztéssel jár együtt, ami zavart idézhet elő a szervek működésében.

2018. január 17. | cikk megtekintése
Kolera tünetei és kezelése

A kolera fertőző betegség. Előidézője egy olyan baktérium, amely a vékonybél nyálkahártyájának gyulladását és jelentős folyadékvesztést okoz.

2018. január 16. | cikk megtekintése
Krónikus fáradtság szindróma

Ennek az állapotnak a fő tünete a nyilvánvaló ok nélkül fellépő, tartósan fennálló fizikai és szellemi kimerültség. Az érintettek olyan egyszerű, mindennapi tevékenységektől is kimerülnek, mint például az újságolvasás vagy a barátokkal való beszélgetés.

2018. január 11. | cikk megtekintése
Gerincvédelem alapfokon – Mit tehetünk gerincünk védelmében?

Gerincünk feladata a tartás, a teherviselés és a mozgás. Ezért fontos, hogy kellően odafigyeljünk izmaink állapotára. Ahhoz, hogy az izmok megfelelő egyensúlyban legyenek, mind a hajlító (flexor), mind a feszítő (extensor) izmoknak egyensúlyban kell lenniük.